Naamsverklaring

De "Octopus" is een acht-armige inktvis. Deze acht armen symboliseren de acht leerjaren van onze basisschool. We hopen te bereiken dat onze leerlingen, door het volgen van die acht groepen, zich nu en later, als een vis in onze samenleving thuisvoelen.

 

 

 
 


nieuwbouw Octopus

Kindcentrum Octopus bestaat uit  een R.K. basisschool die ruim 480 leerlingen telt, peuterwerk en twee BSO groepen. Het peuterwerk en de  BSO groepen staan onder leiding van 12 deskundige pedagogische medewerkers, het  onderwijs wordt verzorgd door een enthousiast team bestaande uit 40 personen.

In juni 2005 heeft de school de nieuwbouw betrokken waarin ook de buitenschoolse opvang gehuisvest is. Het gebouw bevat ook 10 appartementen en 2 schoolwoningen. Het peuterwerk is gevestigd aan de andere zijde van het speelplein. De BSO groep neptunes heeft een mooie ruimte in de naastgelegen sporthal De Burcht.

Aan de achterzijde van het gebouw hebben we een  mooie grote speelplaats én een voetbalveldje wat voorzien is van kunstgras. Op de speelplaats zijn  voor diverse leeftijden speeltoestellen geplaatst. Er is een verbinding via het speelplein naar het peuterwerk